Öppen kommunikation hjälper ett par att uppnå ömsesidig förståelse. Men detta betyder inte att vi måste diskutera varje liten sak med varandra.

För att uppnå ömsesidig förståelse måste du kunna prata med varandra. Men betyder det att de två ständigt bör diskutera nyanserna i deras förhållande, prata om varje minut tvivel, en flyktig önskan som blinkade tanken? För parets brunn är det viktigt och förmågan att tystna.

Psykoanalysatorer och familjepsykoterapeuter (och följt av kvinnors tidskrifter) insisterar på att en av förutsättningarna för parets lycka är partners förmåga att genomföra en dialog. Och vi strävar efter att behärska denna färdighet, vi vill våga (oavsett vad) ska vara uppriktiga. "Sätt oss ner, vi måste prata …" Behöver vi samtal för att göra en bebod eller kräva en rapport? Tala direkt om våra känslor och önskningar, lyssna försiktigt på en partner – vi vet helt enkelt inte hur vi gör detta, det är lättare att göra avgifter. "Utbyte av fordringar förbättrar irritation," förklarar familjens psykolog Inna Schifanova. – Det finns en duell där alla försöker sticka en annan mer smärtsamt och skydda sig själva. Och som ett resultat sitter en på en kvar med det faktum att det faktiskt oroar honom ". En sådan konversation leder inte ett par närmare förståelse, tvärtom, förvärrar bara konflikten. Alla förblir med sin egen åsikt, och från detta uppstår känslan att diskussionen i slutändan inte ger något.

Vet allt, kontrollera allt?

Försöker etablera öppen kommunikation, berättar några par varandra om allt. Enligt familjens psykoterapeut Elena Ulitova uppstår en sådan önskan främst på grund av ett medvetslöst behov av en närmare relation. Inna Schifanova tillägger: ”Behovet av en av partnerna för att ständigt analysera relationer, förväntningar från en annan marginell ärlighet kan också dölja önskan att veta allt om honom och därmed kontrollera det”. 26-åriga Inna blev helt avskräckta när hennes unga man medgav att han var förtryckt av känslan av fästning. Hans auktoritära mamma stoppade alla manifestationer av självständighet, och därför är närheten till honom förknippad med rädsla för att äntligen förlora sig själv. Inna är förvirrad och vet inte hur man ska bete sig. "Förmodligen var det bättre för mig att inte provocera honom till en uppriktig konversation," säger hon i förtvivlan. När vag rädsla och familjeshemligheter blir ämnet för samtal med en partner, börjar de ockupera två i livet för två oproportionerligt stora plats. Det verkar som att några av dem är bättre att diskutera med en psykolog. Och i en konversation med en partner, hitta balansen mellan "Say Too Much" eller "inte tillräckligt för att säga". Och var försiktig med https://www.curtis-simmons.com/vad-du-ska-gora-for-att-hlla-ditt-sexliv-livligt/ dig själv och känslorna hos en annan.

Andra sätt att förstå

Vi förklarar önskan om förståelse. Men förståelse är en rationell handling. Och i förhållandet mellan två är det direkta emotionella svaret, sympati och empati främst viktiga. Sexolog och psykoterapeut Irina Panyukova betonar hur viktig "inkludering" i varandra, känslighet och lyhördhet är viktiga. ”Men känslan av engagemang försvinner om du börjar diskutera den. När allt kommer omkring är tal funktionen på den vänstra halvklotet i vår hjärna, och känslor är rätt. För att diskutera känslor måste vi översätta dem, transkode dem. Samtidigt kränks upplevelsen av upplevelsen, och några av känslorna går förlorade, eftersom orden inte kan berätta om nyanserna av känslor. ".

Dialog mellan partners sker också genom åsikter, gester, intonationer. Så empati uppstår, "co-sensation" av vad den andra verkligen upplever. Många par avgjorde framgångsrikt problem och gjorde det vanliga. "När min fru och jag inte kan komma överens om något föreslår jag henne … att gå ut ur staden," säger 38-åriga Pavel. – Där, som sitter vid elden med vänner, kan vi prata om helt annorlunda, bli distraherade. ". Vissa partners vid krisens ögonblick börjar behandla varandra med speciell varning, uppmärksamhet, komma ut utan några ord … "Det är viktigare att lyssna på vad man ska rapportera att det inte gillar eller oroar sig, sa Elena Ulitova. – Verbositeten avskriver talet, medan tystnad kommer att ge mer mening till vad som kommer att sägas senare. ".

Published On: February 1st, 2024 / Categories: ! Utan en kolumn /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.