Honden, katten, cavia’s. Huisdieren geven ons vreugde. Maar het bleek dat dit verre van alles is. Een speciale emotionele band die zich voordoet tussen een persoon en een vriend met vier benen kan de geestelijke en lichamelijke gezondheid ten goede komen. Het gaat allemaal over liefde!

Al millennia heeft een man gekantelde dieren gebruikt om te helpen. De honden waren herders, jagers en bewakers, later hielden ze overtreders vast, zochten naar criminelen in het pad. Vera en Truth dienden de eigenaren en katten – ze vernietigden vraatzuchtige muizen en ratten.

En dan is de jacht het verleden, de reikwijdte van Service Dogs vernauwt zich, en in plaats van herdertjes wordt een elektronische heg steeds meer gebruikt, sluwe vallen zijn uitgevonden om te beschermen tegen knaagdieren. Het lijkt erop dat het bruikbare gebied van dierlijke activiteiten snel vernauwt. Het aantal huisdieren wordt echter niet alleen niet verminderd, maar groeit daarentegen snel.

Tegenspraak? Op het eerste gezicht, ja. Laten we eens kijken wat er achter de emotionele behoefte van een persoon is voor vierpotjes die bijna familieleden worden.

Winnie de pooh en all-all-all

Iedereen is gewend aan het feit dat dieren vaak de helden van de sprookjes van kinderen werden. We zijn opgegroeid, vallen in slaap in een omhelzing met pluche beren, en nu kopen we enthousiast zacht speelgoed voor onze kinderen. We worden aangeraakt als ze aan hen zijn gehecht – ze geven aanhankelijke bijnamen, gaan naar de kleuterschool of school, maak je zorgen over hoe hun vrienden thuis zijn, alleen.

En we denken bijna niet waarom de sterkste genegenheid voor jonge kinderen het precies voor speelgoedliving ervaart. Sterker dan mooie poppen, robots en alle andere gevarieerde speel- en sprankelende apparaten.

Alles Wat Je Moet Weten Over Kamagra 100mg

Het antwoord is het meest waarschijnlijk in het genetische geheugen – een persoon heeft tenslotte altijd met de natuur omgegaan, getemde dieren voor zijn eigen voordeel. De vreugde van communicatie was in eerste instantie een bijwerking. Maar de tijden kwamen toen precies dit aangename gevoel naar voren kwam.

Het geluk van het kind uit het uiterlijk van een puppy of kitten in het huis kan alleen degene begrijpen die het met zijn eigen ogen zag. “Mam, dit is de echte Winnie the Pooh,”-de uitroep van een vijfjarige baby bij het zien van een harige puppy alsof je een fantastische en echte werelden verbindt. Dit is een kinderachtig, nog steeds onbewust gevoel van harmonie.

De mond van de baby: wetenschappelijke conclusies vielen samen met intuïtieve voorkeuren van kinderen

Het vreugde van de hond, toen we naar huis terugkeerden, een spinnende kat op zijn been wrijven, de grappige spellen van het kind en het huisdier – deze ontroerende, maar niet -geïnformeerde scènes in het dagelijks leven waren niet alleen aangename afleveringen.

Wetenschappers beweren dat dergelijke vluchtige genoegens onze psyche bewaken tegen de destructieve effecten van stress veroorzaakt door levenslange ontberingen, het verlangen wegjagen en behoorlijk in staat zijn om de ontwikkeling van depressie te voorkomen.

Nauw contact met huisdieren – honden, katten, vogels en zelfs cavia’s – geeft ons een gevoel van kalmte en welvaart.

Het lijkt zo nieuw? We weten al hoeveel we van onze huisdieren houden en hoe comfortabel we zijn met hen. Maar nu ontvangt onze dagelijkse ervaring steeds meer bevestigingen in conclusies op basis van experimenteel onderzoek.

Tijdens de meeste van hen werden vragen gesteld:

  • Is er een wetenschappelijk bewezen afhankelijkheid tussen het bezit van huisdieren en de geestelijke gezondheid van een persoon?
  • Wat is de fysiologische basis van deze afhankelijkheid?

Wetenschappelijke gegevens spreken voor het feit dat nauwe communicatie met vierbenige favorieten niet alleen de stemming beïnvloedt, maar ook op fysiologie: streling en games met huisdieren helpen om druk en hartritme te normaliseren.

Wetenschappers van de Universiteit van Washington in Pulman in 2019 voerden een experiment uit dat bevestigde dat tactiel contact met dieren het niveau van hormonen normaliseert die verantwoordelijk zijn voor onze reacties op stress – cortisol en dopamine, en ook de productie van oxytocine stimuleert.

Cortisol is verantwoordelijk voor de normale bloedsuikerspiegel, helpt de behandeling van ontsteking. Dopamine veroorzaakt een gevoel van plezier, vreugde van het leven, motiveert ons tot fysieke activiteit en tot communicatie, en tot creativiteit. Oxytocine, soms het “hormoon van liefde” genoemd, verbetert de behoefte niet alleen voor liefde en seksuele intimiteit, maar ook gewoon in positieve communicatie.

De emotionele band met harige vrienden stimuleert de ontwikkeling van dit hormoon, dat onze relatie met zijn eigen soort harmoniseert en daardoor angst en stress vermindert.

Fluffy therapeuten: hoe en aan wie ze kunnen helpen

Tot nu toe zijn studies naar Peter -therapie gefragmenteerd, maar het aantal therapeutische programma’s met de deelname van de broers van onze kleinere groeit geleidelijk. Deze programma’s zijn ingebouwd in medische methoden voor het revalideren van patiënten met een verscheidenheid aan kwalen.

Het meeste wetenschappelijk onderzoek was gericht op honden. Een van de eerste programma’s van cance -therapie werd in 1960 in de VS opgericht door psychotherapeut Boris Levinson van kinderen.

Sinds vele jaren heeft de Sunny Dog Group, die werd opgericht door Tatyana Lyubimova, in Moskou gewerkt. Volgens het programma ontwikkeld door Tatyana, kinderen met RAS, Down Syndrome, cerebrale parese. Ouders en experts merken op dat als gevolg van klassen bij kinderen, concentratie van aandacht, geheugen, ruimtelijke oriëntatie is verbeterd, angst en een gevoel van angst worden verminderd.

De gunstige effecten van dieren op de psyche en de menselijke gezondheid zijn echter niet alleen beperkt tot honden.

In de Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Ontwikkelingspsychobiologie, rapporten van goede resultaten bij kinderen met races na deelname aan programma’s met cavia’s, evenals de succesvolle correctie van probleemgedrag bij adolescenten die hippotherapie gebruiken – psychotherapeutisch werk in contact met paarden.

Honden en katten, paarden en cavia’s, evenals onze andere favorieten worden echte assistenten voor artsen. Het is mogelijk dat in de zeer nabije toekomst de nuttige rol van dezelfde hond in de eerste plaats zal worden geassocieerd met jagen en zelfs niet met de bescherming van de grenzen, maar met de genezing van mensen uit een slechte stemming en van echte ziekten.

Published On: June 23rd, 2023 / Categories: ! Zonder een kolom /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.